lauantai 29. lokakuuta 2016

Sorjonen vai ei ...





Innolla odotin uutta rikossarjaa Sorjonen. Olin lukenut lehdestä kehuja ja että tavoite oli vallata Euroopan markkinat. Kehujakin on sarja paljon jo niittänyt.

Ruotsalais-tanskalainen Silta oli saavuttanut suuren suosion ja sitä lähdettiin nyt sitten matkimaan suomalaisvoimin yleismaailmallista versiota.

MUTTA ... kyllä pettymys oli suuri !!!

Heti alkumetreiltä suu loksahti auki. Ei voi olla totta ! Niin oli plagioitu alkukuvat ja tekstityypit ja kaikki. Pyhäin häväistys Siltaa kohden.

Olen varmaan jotenkin omituinen mutta minusta tämä sarja ei ole hyvä, en tykkää. Ei saavuta Sillan tasoa.

Miksi lähdetään keksimään pyörää uudestaan, kun siitä ei kuitenkaan tule parempaa. On se nähty, onko jenkkien tekemä Millenium sarjasta tullut menestys, ei minun tietääkseni ? Englatilaisten tekemä Beck ? Köyhää toimintaa.

Olen katsellut paljon ruotsalaisia, norjalaisia, tanskalaisia ja jopa islantilaisia sarjoja. 
Ja täytyy sanoa, että kyllä osaavat tehdä hyviä sarjoja ilman, että täytyy matkia muita.

Näyttelijöille kaikki kunnia, hyviä ovat kaikki. Mutta Sorjosen roolihahmo menee överiksi. Miten sitä voi selittää ? Hajamielinen professori, joka ei kestä nähdä ruumiita ja lähtee kesken tutkinnan omille teille sun ym. Että siten jää mukamas perheelle aikaa.

Sillan rikoskomisario Saga Norenin luoma hahmo Aspergerin oireyhtymän omaavana tutkijana on uskottava. Hänellä on kommunikaatiovaikeuksia sosiaalisissa tilanteissa ihmisten kanssa. Se kuulostaakin mahdolliselta. 

Mutta, että rikostutkija joka vain ylimalkaisesti katsoo ympärilleen, häipyy jonnekin, ja siitä päättelee johtolangat, tuntuu vähän fiktiolta.

Poliisisarja Robakin on parempi. Se on uskottava.

Jos ei olisi mainittu Siltaa esikuvaksi ja jos sarjan alku olisi ollut omaperäinen, olisin ehkä jaksanut katsoa sitä. 

Mutta kun se Silta aina kummittelee taustalla ja tulee verrattua sitä Sorjosta katsellessa, niin Sorjosesta menee maku.

Minähän en siis ole mikään kriitikko, sanoin vaan mielipiteeni.



*******




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti