lauantai 19. marraskuuta 2016

Miksi muutin Turkuun ?




Minulta on montaa kertaa kysytty: Miksi muutit Turkuun ? 

Vastaukseni : Euron pussien takia ;)

Vähän se tietysti aiheuttaa kummastusta, että mitkä ihmeen euron pussit ?


Turun torilta saa vihanneksia ja hedelmiä euron maksavissa pusseissa ja siinä pussissa on paljon tavaraa ! Tomaatit on usein euron kilo, samoin kurkut ja muut hedelmät. 

Varsnkin kesäaikaan saa paljon kausituotteita edulliseen hintaan. En koskaan nähnyt Helsingissä missään toreilla euron pusseja.

Marjat ovat edullisempia kuin pääkaupunkiseudulla. Joten pakkaseen on kerätty paljon vitamiineja talven varalle.


Ei se ollut pelkästään se syy, mutta käy vertauskuvallisesti siihen, että Turussa on halvempi elää kuin Espoossa tai Helsingissä.

Espoossa asuessani suuri osa eläkkeestä meni matkoihin, vaikka töissä ei käynytkään, pitkien matkojen takia. Jopa kauppareissulle joutui menemään bussilla. Bussiliput eivät ole mitenkään halpoja, varsinkaan seutulippu. Autoa en omista ! 

Olisin halunnut muuttaa Helsinkiin, syntymäkaupunkiini, mutta se jäi vain haaveeksi. Pääkaupunkiseutu kun on tunnetusti kallis paikka.

Kun ikää tulee, niin kaikki pitäisi olla lähellä, asuin Espoossa ja siellä ei ollut. 


Kaikki lähti siitä kun yli kuuskymppinen tuttavani muutti Turkuun, ihan tosta noin vain. Kaupunki ei ollut tuttu hänelle, eikä hänellä ollut tuttavia täällä. Mielessäni ajattelin, että rohkea veto tässä iässä.

Kerroin tästä sitten tyttärelleni ja vävylle. Vävy tuumasi siihen, että hän oli ajatellut ostaa asunnon sijoitusmielessä, mutta kunnon vuokralaisen saaminen on riski sinänsä. 

Siitäkös  minä riemastuin. Olin valmis muuttamaan jos vaan asunto löytyisi. 
Ja löytyihän se !

Hyvältä paikalta melkein keskustasta ja melkein Aurajoen varrelta. Kaikki on lähellä, kilometrin säteellä voisi sanoa. Ja niin minä sitten muutin Turkuun.

Turku ei ollut minulle ihan vieras kaupunki. Äitini oli Turusta kotoisin, mummoni asui eläessään täällä ja serkkuni, jonka löysin uudestaan.

Matkojen hinnat on täällä ihan toista luokkaa kuin pääkaupunkiseudulla. Ja vaihtoaikakin kaksi tuntia. Matkat on niin lyhyitä, että hyvin kerkiää shoppailla ja pääsee vielä samalla lipulla takaisinkin.

Bussilipun hinnaksi eläkeläiselle on 1,50 €. Ennen kello yhtä 1,25 €.

Useimmiten kuitenkin kävelen torille ja nautiskellen Aurajoen rantaa pitkin.

Turku on hyvän kokoinen kaupunki, verrattuna Helsinkiin. Ja aina tapahtuu jotakin. Kulttuuria ja muuta toimintaa riittää joka lähtöön



Siis on sanomattakin selvää, että viihdyn Turussa oikein hyvin !

Sitä vaan en ymmärrä miksi Turkua tai turkulaisia parjataan niin paljon, tyyliin suomi-ruotsi ottelu.

Jokaisellahan on omat omituisuutensa !







*******


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti