perjantai 28. heinäkuuta 2017

Tuotekehittelyä



Rollaattori on hyvä kapine ja monikäyttöinen selkävaivaisellekin, siinä voi istua kun tarvitsee levätä ja kuljettaa kauppatavaroita, painavia tai kevyitä. Lisäksi sen korissa, ainakin minulla, kulkee mukana tiettyjä tavaroita, esimerkiksi sadetakki ja laukun sitomishihna.

Olen myös ostanut rollaattoriin polkupyörän spiraalimallisen lukon varkauden varalta, jos on tarvis jättää apuväline jonnekin vähäksi aikaa. 


Ai miksikö sitomishihna ? No siksi kun on hyvä sitoa vaikka kauppakassi istuimeen, niin kassi ei putoa. Sadetakki kulkee mukana, kun ei enää voi käyttää sateenvarjoa - pitäisi olla kolme kättä.

Kesän aikana on joutunut muutaman kerran sateen yllättämäksi ja sade sää on tuonut rollaattorin puutteet esiin. On vissiin ajateltu, että rollaattorin käyttäjien ei tarvitse sateella olla ulkona eikä talvella liukkaalla kelillä.

Omien kokemusten mukaan talvikelissä voisi renkaissa olla nastat, niinkuin autoissakin, alamäessä jarrut ei pitele, liukkaalla kelillä se menee vaan. Siinäkin olisi kehittämisen varaa !

Lomamatkalla ollessani jouduin hirmuisen sadekuuron yllättämäksi ! Sadetakki suojeli suurimmaksi osaksi, mitä nyt housun lahkeet ja kengät kastuivat likomäriksi. Hotelliin päästyäni huomasin rollaattorin korissa olevan noin sentin verran vettä pohjalla, se piti oikein kaataa sieltä pois.

Siitä sitten tuli mieleen, että koriin pitää saada myös suoja, muuten tavarat kastuu.

Matkalta kotiuduttuani menin ensimmäiseksi Eurokankaaseen. Myyjälle selitin, että haluan vettä hylkivää kangasta ja kuminauhaa. 


Oli ohuempaa ja paksumpaa, hintahaarukka 7€ -26€.

Päädyin halvimpaan ja ohuimpaan. Tuote ALU-suojakangas, 100% polyamidia. Pakkasenkesto -30, vesipatsas 1000 mm ja UV-suoja hopeisella puolella. Kankaan leveys 140 cm, laskin että puolimetriä riittää aikomaani suojaan, ja siitä jääkin vielä ylimääräistä. Lisäksi 5 mm levyinen musta kuminauha. Kustannukset 3,45 €. Ja sitten töihin !



Mittasin korin aisojen leveyden ja korin koukkujen paikat. Ompelin sivureunat ja helmat. Leveimmälle kohdalle mittaamani kuminauhojen paikat. Ja kas, suoja toimii ! Tosin en ole vielä kerennyt käytännössä testaamaan kankaan vedenpitävyyttä.



Tämä suoja on tehty tämän mallista rollaattoria varten, muunlaisista ei ole kokemusta.

Vakiovarusteena olisi sateenvarjo myös tarpeellinen, sellainen joka olisi kiinni rollaattorissa. Siinäpä haaste jollekulle !



*******





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti