perjantai 4. toukokuuta 2018

Kun apteekkiin menee enemmän rahaa kuin ruokakauppaan


Huomasin kerran apteekissa ollessani, että minullahan menee lääkkeisiin enemmän rahaa kuin ruokaan. 

Onneksi en ole syntynyt kultalusikka suussa, koko tähänastinen elämä on mennyt säästöliekillä, noin niinkuin rahan suhteen. Mutta pieni eläke se vasta kouluttaakin. Kun ihminen vanhenee rupeaa lääkkeet dosetissa lisääntymään plus muut ravinteet ja rasvat päälle. Mistäpä sitä ihminen yleensä pihistää kuin ruuasta.


Tyttäreni kerran totesi että "äiti on hyvä nyhjäsee tyhjästä". Ruuasta oli kysymys. Kivijalkana osaamiseen oli tietysti sodan aikana pulaa kokenut äitini, joka on neuvonut tiettyjä kikkoja.Nykyään on vähän toisenlaista, valinnan varaa on.

Jääkaapissani ei ole mitään turhaa eikä herkkuja, ainoastaa ruoka ja perustarvikkeet esim. kananmunat, voi ym.

Olen aina ollut kaikkiruokainen ruuan suhteen, mutta olen jättänyt leikkeleet pois leivältäni. Leikkeleeksi käyvät kanamunat ja avocado joka on suosikkini. Ainoastaan kasvisruoka ei ole oikein innostanut.


En ole oikein vieläkään ymmärtänyt kuinka oikein käytetään esimerkiksi tofua ja mitä mitä kaikkea kasvistuotteissa löytyy. 

Ystävättäreni kerran teki ja opasti soijarouheen käytössä, joka korvaa jauhelihan. Ihastuin tähän tuotteeseen sen edullisuuden ja riittoisuuden tähden, makukin on kohdillaan. Sitä on tummaa ja vaaleeta soijarouhetta 500gr pussissa.Se on riittoisaa ja sitä on aina kotona. Eikä maksa paljon.Olen vähentänyt makkaraa ja lihaa, en sen takia ettenkö niitä söisi jos joku niitä minulle toisi. Se vaan on yksi valinta kun ruuassa pitää säästää.

Torilta saa euron pusseja hedelmiä ja kasviksia. Varsinkin kesän aikana valikoima on torilla monipuolinen. Kalaa ostan yleensä Lidlistä koska se on siellä edullista ja siitä syö muutaman kerran.


Tein herkkuani kaalilaatikkoa ensimmäisen kerran soijarouheesta. Eipä maku siitä paljoa muuttunut. Hyvää oli.
*******


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti