keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Henkinen väkivalta



Kun mies väittää rakastavansa niin miten hän sen osoittaa ? Ostamalla kalliita vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja, oman makunsa mukaan? Perään vielä: MINÄ ostin.

Vaimo kun ei ole koskaan saanut kalliita lahjoja lapsuudessakaan. Saatikka merkkivaatteita.

Vai  olemalla kiinni ihossa koko ajan, mennään yhdessä joka paikkaan, ollaan kuin paita ja peppu. 

Vaimo haluaa itselleen harrastuksen saadakseen henkireiän ja omaa aikaa, niin eiköhän mies tunge itsensä samaan paikkaan harrastamaan. Taas ollaan yhdessä !

Yritetään tukahduttaa vaimon omatahto. Kontrolloidaan menemiset.

Halua hyväillä vieraitten läsnäollessa ja kehua vaimoa kuinka kaunis on, vaikka vaimo olisi just rupenyt mutaojassa tukka mudassa roikkumassa silmillä.

Kuullostaa lässytykseltä, ihan kuin puhuisi jostain pikkulapsesta.Tai nukesta, "katsokaa kaikki kuinka kaunis nukke minulla on".

Onko se rakkautta ? Vai omistamisen halua ?

Narsistisen luonteen piirteen omaava mies on kuin työpaikkakiusaaja, pahempi vaan kun sitä joutuu kestämään enemmän kuin työajan puitteissa. 

Osataan tehdä kiusaa niin, että kukaan ei tajua mitä tapahtuu. Mies kun on niin erinomainen.

Ja jos naisella on rohkeutta irrottautua tukehduttavasta parisuhteesta, niin silloin vasta se kiusaaminen alkaakin.

Vaaditaan takaisin kaikki miehen ostama, yritetään maksattaa pienempituloisella vaimolla laskut, niin vaimo jäisi rahattomaksi. Pidetään vielä vaimonkin ostamat tavarat. Ja vaatteetkin viedään.

Miehessä ei mitään vikaa kaikki vaimon syytä. - Tai ehkä 10%.

Ja nainen kun ei alennu miehen tasolle, koko kylälle kertomaan omaa versiotaan, niin syylliseltähän nainen vaikuttaa. Mies kun on hyvä puhumaan palturia ja valehtelemaan ja kaikki uskoo.  Vai uskooko ?

Mitä voi tehdä ?

Eropaperit vetämässä, nainen asuu omassa asunnossaan ja mies vaan jatkaa kontrollointia. Kyttää onko tullut uusia miespuolisia kavereita ? Paikantimen avulla seuraa missä vaimo liikkuu.

Sitten vielä pommitetaan tekstiviesteillä ja sähköposteilla. Uhataan ja kiristetään.

Ei pidä sovituista asioista kiinni. Ei maksa vaadittuja laskuja. 

Onko tämä elämää ?

Ystäväni joutui henkilökohtaiseen konkurssiin otettuaan eron narsistisesta miehestään, menetti omistamansa auton ja oman osuutensa asunnosta. KAIKEN ! 

Sairastui syöpään ja joutui toimeentulotuen armoille.

Narsistinen mies voi olla vaarallinen, ei välttämättä vain fyysisesti vaan myös henkisesti, joka vie voimat ja saa tuntemaan itsensä huonoksi !

Mistä neuvoja, tukea ja turvaa jo lyödylle naiselle ?



*******

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti