lauantai 23. huhtikuuta 2016

Vietnamilaiset kevätkääryleet



Muistojen kodissa oli vietnamilaisen ruuan vuoro. Pääsin tutustumaan minulle vieraisiin raaka-aineisiin.

En ole koskaan ennen tehnyt mitään tofusta enkä soijasta, koska olen kaikki ruokainen, ei ole ollut tarvis. 

Mutta nämä monikulttuuristen ruokahetket avartavat ruokamaailmaani, herättävät uteliaisuuteni erilaisten makujen suhteen. Ja vielä kun on opastusta miten ruoka valmistetaan.



Ensimmäisenä ihmetyksen aiheenani oli riisipaperin ohut riisilevy mihin täyte kääritään. 
Ymmärsin, että tämä tuote on pakastealtaasta löydettävissä.

Täytteeseen tuli perunaa, purjo-, valko- ja tavallista sipulia, porkkanaa, korianteria, kiinankaalia, soijaa ja tofua.
Soija liotetaan ensin vedessä ja sitten pehmennetää pannussa. Sen jälkeen maustettiin suolalla ja mustallapippurilla. Soijasta tehtiin murusia.
Tätä vaihetta en nähnyt, joten toivon, että kertomani on oikein.

Määriä en ehtinyt kirjata ylös. 

Vihannekset pestään hyvin ja pilkotaan pieniksi. Vihannekset sekoitetaan keskenään laitetaan sokeria, suolaa, valkosipulia ja mustapippuria joukkoon.

Tähän rullaan voi laittaa täytteeksi oikeastaan melkein mitä vaan, mitä mielikuvistus antaa myöten, tietenkin sillä erotuksella, ettei se sitten enään ole vietnamilainen kääryle.

Irroitetaan varovasti riisilevyt toisistaa, ne rikkoontuvat helposti kun ovat niin ohuita. 



Sitten riisilevylle laitetaan täyte ja kääritään rullalle kuvien mukaan. Lopuksi liimataan kolmion ulkoreunat vehnäjauho/vesiseoksella rullaan kiinni.



Kääryleet paistetaan rypsiöljyssä (munkkien tapaan) kunnes ovat ruskistuneet. Tarjoillaan makean chilikastikkeen kera.

Ruokaa tehdessä oli vähän hässäkkää, kun meitä oli monta tekemässä ruokaa, joten voi olla, ettei tämä resepti ole ihan oikein, mutta näin periaatteessa.


Sanotaan, että kun on monta kokkia, niin on huono soppa, mutta nämä kääryleet olivat todella hyviä !

Bon apetito !


*******




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti