sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Maksun aika ...



Olin odotellut jo jonkin aikaa Elisalta laskua. 

Ihmeen kauan se kesti, 1,5 kk. Tiesin, että se on tavallista suurempi, mutta järkytys oli suuri kun se vihdoin tuli,  88,93 € !


Siis juttu oli niin, että menin ostamaan uutta puhelinta, koska entinen oli jo, voiskos sanoa "heikossa hapessa".

Tiesin mitä halusin, kallis oli mutta sen saa maksaa kerran kuukaudessa puhelinlaskun yhteydessä. Ja siihen vielä vakuutus. Se on ihan ok. 

Siinä sitten funtsiessamme mikä on edullisinta eläkeläiselle, myyjä totesi, että se tarjous joka minulla on 14,90 €, menee umpeen, niin että laitetaanpa uusi liittymä. 
Uudeksi hinnaksi tuli jotain 20,00 €. 
Ai, toi on siis tarjous ? Siis kaikki nousee, hinnat meinaan.

Mutta kukaan ei kertonut, että asiakaspalvelun sim-kortin vaihto maksaa 5€, liittymätyypin vaihto 10€. Laskussa oli niin paljon kaikkea, ettei sitä oikein tajua. 

Koska en ole mikään tekniikan ihmelapsi pyysin, että siirtäisivät tiedot vanhasta uuteen puhelimeen, koska jos itse sitä yrittäisin, niin saisin varmaan karsean sotkun aikaiseksi.

Elisalla ei osattu tai haluttu tehdä tiedon siirtoa vanhasta puhelimesta uuteen puhelimeen. Neuvottiin menemään kadun toiselle puolelle liikkeeseen, joka myy tämän merkin tuotteita.

No siellä sitten kysyin, että paljonko maksaa tiedonsiirto ? Vastaus oli, että 50€. Jos olisit ostanut täältä niin se olisi ollut ilmaista. No voihan V.... !

Edulliseksi tarkoitettu osto muuttui kalliiksi, vyötä kiristetään entisestään.


Asiakaspalvelijoille pitäisi opettaa, miten myydä tekniikkaa eläkeläisille, joka ei ymmärrä nykyajan tekniikasta mitään,  ja kertoa se niin, että varmasti ymmärtävät. Kertoa myöskin joka ikinen hinta, minkä mistäkin joutuu maksamaan. 

Nuoret asiakaspalvelijat kun eivät ymmärrä, että eläkeläisille pitää vääntää rautalangasta kaikki asiat, varsinkin se mikä mitäkin maksaa. Jos ei muuten, niin vaikka piirtämällä !

No, mitäpä tästä opimme ? 

Kysy aina liikkeessä, joka sormen liikahdustakin, että mitä se maksaa ? Tai ota mukaan sellainen ihminen joka ymmärtää nämä asiat.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, Matti muutti kukkaroon !


*******



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti