sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Ihmetyksen aiheita !



Ensin se oli Ilta-Sanomissa. Sitten siitä poiki Enbuske, Veitola & Salminen keskustelu- ohjelman haastattelu. Sen osuuden hoiti Enbuske.

Kyse oli, kun perussuomalaisten kansanedustajan avustaja, Terhi Kiemunki oli facebook sivuillaan ihmetellyt ”muslimi penskan” virpomista.

1. Eikö muslimi tiennyt, että se liittyy uskonnolliseen rituaaliin, siis kristinuskoon. Vai onko muslimeilla jokin rituaali samana päivänä ?
2. Enbuske väitti penskaa rumaksi haukkumasanaksi.
3. Varsinkin kun sen yhdistää sanaan muslimi. Onko muslimikin haukkumasana ?

Siinä sitten Kiemunki kiemurteli yrittäen selittää ihmetystään. Siis Kiemunki oli ihan kusessa vastaan toimittaja Enbuske, joka intti ja intti, ja pisti toisen ihan matalaksi ja vaati anteeksi-pyyntöjä rumasta haukkumasanasta.

Nauttikohan Enbuske siitä, että sai toisen nöyryytettyä ja julkisesti nujerrettua ?

Luulisi Enbusken olevan sen verran kouluja käynyt, että tietää sanan penska olevan synonyymi sanalle lapsi, eikä haukkumasana. Synonyymeja on mm. pentu, mukula, kakara, kersa, nulikka ja penska.
On niitä vielä paljon muitakin. Tähän kohtaan voisi sanoa, että KVG.

Käsittääkseni kotimaassamme on sanan vapaus. Some kaivaa kaiken paskan sieltä, mistä ikinä sen vaan voi löytää ja tekee siitä uutisen.

No, entäs sitten naiselle sanottu esimerkiksi ”vitun huora” ? (Kumpi on pahempi "muslimi penska" vai "vitun huora" ?)
Onko kukaan kuullut tai lukenut siitä uutisissa. EI ! 
Paitsi, jos se sanotaan jollekin kuuluisalle henkilölle tai muslimille - EHKÄ ? 

Se kaiketi on sallittua sanoa kenelle tahansa naiselle. Se on kunnialoukkaus, se on rikos. 
Ja on niitä paljon muutakin nimityksiä mitä nainen saa kuulla.

No, ehkä Enbuske on kuitenkin niin hyvin läksynsä lukenut, että osaa sivistyneesti puhua. Elämänkoulun käyneet tavalliset duunarit  puhuvat puhekieltä ronskimmin, eikä se välttämättä tarkoita haukkumista.

Näin ne vihapuheet syntyy. 

Some oikein ruokkii hyväuskoisia naiiveja kansalaisia tuomalla esiin pienten ihmisten mielipiteet, varsinkin jos ne katsotaan negatiivisiksi. Ja niin ne yleensä halutaan tulkita. 
Mitä se hyödyttää uhkailla tavallisia ihmisiä ihmetyksineen ? 

Eikö kotimaassamme ole tärkeimpiäkin asioita, joita voisi tuoda julki, arvostella ja kyseenalaistaa.

Sodan jälkeen kasvaneena ja Helsingin Kallion kasvattina, sitä on todennäköisesti paksu-nahkaisempi, kuin nämä pumpulissa kasvaneet ihmiset nykypäivänä, joille motto on: 
mulle kaikki, nyt, heti !

Nykyään Suomi on kuin sillipurkki. 

Kaksi täysinäistä sillipurkkia, toinen kotimainen ja toinen ulkolainen, josta ulkomaisesta purkista yritetään tunkea kotimaiseen lisää sillejä, vaikka sinne ei mahdu. Mutta auttaa täytyy vaikka resurssit ei riitä. Tästä on jo järki kaukana. Mihin ihmisten realiteetit on kadonnut, vai onko niitä koskaan ollutkaan ?

Äitini aikoinaan sanoi, että sota syttyy joka 20:s vuosi, en tiedä miksi. 
Nyt on ollut jo 70 vuotta rauhan aikaa. Joskus pistää miettimään, että ehkä olisi ollut hyväksi, jos vaikka joku rähinä olisi, jotta ymmärrettäisiin antaa arvoa vähällekin, eikä ahneus pääsisi valloilleen. 

Oikeasti sitä kyllä on kiitollinen, että on saanut elää rauhassa, varsinkin kun näkee maailman pahuuden,ahneuden, itsekkyyden ja ihmisten hädän sodan jaloissa, jotka eivät edes tiedä mitä on rauha.

Nämä ovat osa minun ihmetyksen aiheitani. Saan ihmetellä mitä haluan. En tarvitse tähän muiden mielipiteitä, ne eivät ajatuksiani muuta. 



*******


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti