sunnuntai 9. elokuuta 2015

Tyhjyys !





On melkein elokuun puoliväli ja kesä on mennyt sellaisessa vilskeessä että huhhuh ! Ja vaikka on ollut jo kotonakin viikon verran on tullut arkirutiinit ohjelmistoon, joten menoa on riittänyt. Oli niin mukavaa kun tytärkin tuli vielä viikonloppuna hakemaan mansikoita. 

Nyt sitten pyhäpäivänä, on helle, eikä tee mieli lähteä hikoilemaan ulos kun ei rannalle pääse. 
Eilen käytiin tyttären kanssa kävelemässä Aurajoen varrella ja sitä voisi verrata treenisuoritukseen. Naama punasena hiestä kiiltäen, rillit huurteessa ja tukka litsaantui pitkin päänahkaa. Näytin ihan tomaatilta ja olo  kuin ketsupilla.

Ei nää tällaset ilmat ole tän ikäiselle tarkoitettuja, kyllä tykkään enemmän siitä viileestä. Ulkonäkökin pysyy aisoissa ja tukka niinkuin se on laitettu.

Istuimme joen varrella puistossa ja katselimme veneiden kulkua ja ihmisiä menoa. Kaksi nuorta naista tuli siihen nurmikolle oikein niinkuin piknikille bikineissä aurinkoa ottamaan. Me tietysti istuimme puiden oksien alla varjossa.

On mukava huomata että tällainen muutos on tullut tänne Suomeenkin, vähän niinkuin etelä Euroopan meininkiä. Jotenkin tuntuu, että ihmisetkin ovat oppineet käyttäytymään siistimmin.

Tyttärelle sitten totesin ettei 20-30 vuotta sitten tota olisi voinut tai kehdannut tehdä. Eikä ollut terasseja. Hän totesi, että silloin ostettiin pussikaljaa ja juotiin jossain pusikossa tai puistossa, poliisilta piilossa. 

( Kauhistus joen varrellakin oli sellainen bajamaja kuin Espoossa, väriltään vaan harmaa. Enpä ollut ennen huomannut. )

Mutta nyt sitten iski totuus vasten naamaa, TYHJYYS ! 

On niin outoa kun ei ole ketään. Olen ihan yksin ! Tiedän kyllä, että tähän taas tottuu mutta tämä yht'äkkinen yksin olo tuli kuin shokkina, olinhan eri perheenjäsenten kanssa melkein kuusi viikkoa.
Ei oikein osaa mitään tehdäkkään, sitä pyörii vaan ja ihmettelee !

Alkaa uusi rytmi arjen ja kolujen alkamisen myötä, SPR:n toiminnat ja kuntoilut. 
Niin, että kyllä se siitä !





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti