sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Suku on pahin ?

Äiti ja äidinäiti.

Sain kutsun serkkuni luokse kylään ja siellä olivat sitten kaikki kolme serkkuani äidin puolelta. Elikkä vähän niin kuin pienimuotoinen "sukukokous".

Ei siinä muuten mitään ihmeellistä ole, mutta olen vasta muutama vuosi sitten löytänyt heidät uudestaan sitten lapsuuden. Kiitos netin. Ja tämä oli vasta toinen kerta kun olimme yhdessä.

Tein sukututkimusta muutama vuosi sitten, isän puoleisesta suvusta. Kaikki elossaolevat ovat löytyneet. Isän suku on aika iso kun sisaruksia oli paljon. Ja pääsin 1800-luvulle asti.
Koska en ole sukututkimusseuran jäsen, niin en päässyt pitemmälle, mutta sekin riitti koska minulla oli vanhoja kuvia sieltä asti ja sain ne ikäänkuin tallennettua, tekemällä siitä sukututkimuksesta kirjan valokuvineen.

Mutta äidin puoleinen suku on pieni. Äidillä oli vaan yksi veli. Me vanhemmat jälkeläiset olimme nyt sitten koolla.

Nautimme hyvästä ruoasta ja toisistamme. Juttua riitti ja kuinka ollakkaan puhe kääntyi sukuasioihin. Olen tehnyt tutkimusta myös äidin suvusta, mutta se taisi vähän lopahtaa siihen, kun se tärkein asia jonka olisin halunnut saada tietää, jää nyt saamatta. Kysymys kuuluu: Kuka oli äitini isä ?

Tätä me sitten pohdimme joukolla. Mummo kun ei koskaan ollut naimisissa. Ja siihen aikaanhan se oli kauhean suuri häpeä !
Ja mummolla kaksi aviotonta lasta, äpäriä, tyttö ja poika, viiden vuoden ikäerolla !

Äitini oli kysynyt monta kertaa äidiltään, että kuka oli hänen isänsä. Mutta mummo ei koskaan kertonut. Eikä kertonut myöskään enollenikaan. Joten olemme jääneet epätietoisuuteen tässä asiassa. Tämä vaivaa minua kaikkein eniten,  serkkuja ei ehkä niinkään.

Rupesimme sitten vähän spekuloimaan ! Äidilläni ja enolla on toinen nimi vähän erikoinen ja siitä päättelimme, että heidän isänsä voisi olla joko saksalainen tai venäläinen sotilas. Mutta on sellainenkin vaihtoehto, että lapsilla olisi eri isät, tiedä häntä.

Niin, että mistä kansalaisuudesta me jälkeläiset nyt sitten polveudumme ?

Äitini



*******





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti