lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kyllä maalla on mukavaa …




Tulipa tässä eräänä päivänä äkkilähtö, melkein spontaanisti, Somerolle ! Ystäväni soitti ja kysyi, että lähdenkö mukaan ?  Minä olen sellainen hidas syttymään, tarviin aikaa asennoitua, oli se sitten melkein mitä tahansa mitä joku toinen ehdottaa. Tästä oli kyllä ollut puhetta jo aikaisemminkin. No, aikaa tähän päätökseen meni noin ehkä 10 minuuttia, ei ollut enempää aikaa. Piti vielä soittaa lapsuuden ystävälle josko haluaisi vieraan kyläilemään, kun asuvat siellä Somerolla. Ja kyllähän se kävi.

Mutta ensin Saloon ! Siellä on kaksi tosi suurta kirppistä. Katselin vähän sillä silmällä josko olisin löytänyt vanhan valkoisen, vähän kuluneenkin, hattuhyllyn tai jotain sen tyylistä. Mutta ei vielä tärpännyt. Tässä ensimmäisessä kun oli aika paljon huonekaluja ja muuta pienempää kalustetta. Siellä oli myös lavoja joita joskus himoitsin ja ovat kyllä hyviä sisustus elementtejä sekä sisälle, että ulos terassille.





Toinen kirppis oli vähän tasokkaampi ja se näkyi myös hinnoissa. Aika erikoisia vaatteitakin siellä oli ja olivat vielä silitettyjäkin. 
Sopis hyvin taas johonkin rooleihin. Espanjattaren flamenkoleninki ja ihanat vanhanaikaiset alushousut joissa brodyyrit lahkeissa ja napit sivuilla. Melkein teki mieli ostaa. Huonekaluja oli vähemmän kuin edellisellä kirppiksellä.
Molemmissa kirppiksissä oli pitkät käytävät ja hyllyjä molemmin puolin niinkuin on tapana. Varmaan käveltiin tunti molemmissa paikoissa.

                                         


Lapsuudenstäväni luona ateria oli jo valmiina odottamassa. Juttua riitti niin kuin arvata saattoi. Oli mukava tavata pitkästä aikaa. 

Mutta matka jatkui vielä ystäväni mummolaan, joka tosin oli tyhjillään. Minulle tuli lapsuuden ajan kesät mieleen, maalla enolassa ja tätilässä, kun katseli näitä vanhoja rakennuksia ja maalaismaisemaa.






 Sisällä oli aivan ihanan värinen vanha hella. Ja pari  tulppaania oli talon nurkalla noussut maasta - kuin pariskunta. Täällä talon pihalla tuli sellainen haikea fiilis kun katsoi tätä maalaismaisemaa.

Sitten vielä pois ajaessamme näimme lammaslauman, joilla oli pieniä karitsoja. Pakkohan se oli mennä ottamaan kuvia. Oli ihana päivä ja monta kivaa asiaa mahtui päivään. Kiitos ystäväni !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti