tiistai 2. kesäkuuta 2015

Silmälaseja poikineen !



Normaalit aurinkolasit, ilman vahvuuksia.

Viime syksynä jouduin vaihtamaan silmälasit. Sain myös reseptin luku-
laseihin. 
No, en tietenkään ostanut lukulaseja kun näin ihan hyvin lukea vielä.  Olisin tarvinnut myös aurinkolasit vahvuuksilla mutta en raaskinut.

Tänä keväänä sitten huomasin, että en oikein näe lukea pienempää tekstityyppiä. On hyvä kirja kesken ja illalla ei oikein näe ja silmät väsyy.  Olin ennen tullut toimeen Tiimarin laseilla, mutta nekin sitten petti minut. Mieleen pulpahti, että näinköhän sittenkin tarvitsen ne lukulasit. 
Sitten huomasin mainoksessa, että sai alennusta niin monta prosenttia kuin on ikää. No nyt on minun hetkeni ! Ja niinpä menin optikkoliikkeeseen katsomaan mitä on tarjolla. 


Melkein heti silmäni osuivat punaisiin kehyksiin joissa lappu -80%. Herran jestas melkein ilmaiset !
Ja ovat vielä hyvän näköisetkin. Harmi, että tulevat vaan lukulaseihin, mutta hyvä niinkin.

Sitten ajattelin, että kun lukulasit tulevat olemaan niin edulliset, ni ehkä raaskisin sitten päivittää aurinkolasit vahvuuksilla tähän päivään, onhan "ikälisä" vielä käyttämättä. Ei ole oikein hyvä, että normaalilasit ja aurinkolasit ovat eri vahvuuksia, silmät väsyy.

Ja hyvä tuurini jatkui, aurinkolasien kehyksistä sai -50% ja linsseistä myös -50%. Jesss ! 
Eikä tarviinut edes "ikälisää" käyttää.
Tulee ihan ylellinen olo kun kehykset on Guessin ja linssit polaroidut, mitä en ennen ole raaskinut ottaa. 

Komean kotelonkin sain, melkein kävis käsilaukusta.




Vuosien varrella on kertynyt näitä silmälaseja ja näitä vanhempia laseja voi lahjoittaa niitä tarvitseville. Samoin kuin normaalit lasit, niitäkin on kertynyt ! 

Ja vielä jäisi itselle eri värisiä kehyksiä joita voi sitten sovittaa sävy sävyyn eri vaatteiden  kanssa. 


Piilolasejakin sitten löytyy. Mutta niitä käytän tosi harvoin. Ne eivät tunnu enää mukavilta. Sitä paitsi ne on jo sen verran vanhoja, että vahvuudet on mitä sattuu. Juhlatilaisuuksissa ne voisivat käydä missä ei tarvitse lukea mitään. Teatteriin ja elokuviin ne eivät käy minulle. Silmät kuivuu, aivan kuin olisi hiekkaa silmissä,  kun joutuu tuijottamaan suoraan eteenpäin ja silloin alkaa räpsytys.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti